Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten

Training

Kinderen: woensdagmiddag; groep 345 15.00-16.00, groep 678: 16.00-17.00

YET-dtc traint met kinderen vaardigheden op speelse wijze. Samen met kinderen zoeken we manieren om hun problemen om te zetten in nog te leren vaardigheden. Dat doen we door hen te helpen de sterke punten te ontdekken die door de problemen vaak niet meer gezien worden. We denken in oplossingen en niet in problemen. Geinspireerd door de methode “Kids’ Skills” (Ben Furman) werken we in kleine groepen (6-8 kinderen) in een veilige en speelse omgeving, de boomhut.

Als kinderen een probleem hebben komt dat omdat ze bepaalde vaardigheden (nog) niet beheersen. Als ze die vaardigheid leren verdwijnt het probleem. Vaardigheden leer je hier én thuis én op school. Om af te stemmen welke vaardigheden geleerd worden is contact met ouder(s) en leerkracht nodig. Na 6 trainingen worden gehaalde vaardigheden gevierd en waar nodig nieuwe geformuleerd. Bijvoorbeeld:

  • leren niet vervelend te doen tegen anderen & vaardigheid leren luisteren en kijken
  • leren niet te liegen & vaardigheid feiten van fictie leren onderscheiden
  • stoppen met schoppen & vaardigheid voeten stil houden
  • leren voor zichzelf op te komen & vaardigheid sneller reageren

Iets afleren is moeilijker dan iets nieuws leren. Dat is de kracht achter de vaardigheidstraining. Dat doen we met drama en danswerkvormen. Kinderen leren met plezier!

Kosten per serie van 6 trainingen incl. coaching ouders/leerkracht: € 145,-

Kinderen leren vaardigheden door die steeds opnieuw te oefenen en in de praktijk te brengen. Dus als de vaardigheden ook consequent thuis en op school geoefend worden zullen de problemen aanzienlijk verminderen.

Jongeren: leer te presenteren, sociaal vaardiger worden via drama-technieken in 6 bijeenkomsten.

Is dit iets voor jou? Je wordt buitengesloten terwijl je zo je best doet. Je wordt uitgelachen en snapt niet waarom. Je slaapt slecht omdat je niet voor de klas je werkstuk durft te presenteren…Of Overschreeuwd jij jezelf?…Doe je vaker stoer dan goed voor je is? Floepen de woorden je uit de mond voor je het door hebt? Herken je jezelf in een of meer vragen, lees dan verder.

Wij leren je jouw werkstuk ontspannen en met plezier te presenteren voor de klas. Wij leren je tot 10 tellen. Wij leren je ook je zachte en aardige kant tonen zonder dat je ’n watje wordt.

Wij maken gebruik van video-training en je krijgt ongezouten feedback. We trainen met drama werkvormen vaardigheden waardoor je veel makkelijk gaat reageren op lastige situaties in jouw leven. Je leert hoe en waar je de geleerde technieken het beste kan toepassen.

Hoe doen we dat? In een kleine groep. Wanneer? Op afspraak op dinsdag of woensdagavond. Waar? De boomhut, Vaanakker 72, Mierlo.

€ 145,- (6 bijeenkomsten, groep max. 6) € 65,- p/u individuele training op afspraak

Deskundigheidsbevordering po

Henriette Wachelder traint in de boomhut met teams en/of gaat naar het team toe op locatie. De inhoud stellen we vooraf samen vast. Hoe geef je dans en drama volgens de leerlijn in school en verantwoord volgens het vakconcept (basiskennis)? Laat je inspireren door Henriette zodat je zelf enthousiast met handvaten aan de slag kunt met je leerlingen meteen na de eerste bijeenkomst. Plezier gegarandeerd! Neem contact op en bespreek de mogelijkheden en kosten.

Mindfullness

Maatwerk op aanvraag. Ook mannengroepen! Serie van 6 bijeenkomsten van1 uur. € 90,- in kleine groep (4 tot 5 personen) maandag en/of dinsdagavond. Mindfulness is je bewust zijn van wat er gebeurt. heeft een stevige basis verworven als werkzaam ingrediënt in programma’s op veel terreinen: kwaliteit van leven, therapie, opvoeding, werk. Yoga is één lichaamsgericht aspect van mindfulness. Yoga is een oude Oosterse wetenschap. Yoga is een verzamelnaam voor veel verschillende bewegingsvormen.

Bewust je adem toepassen is een essentieel onderdeel binnen deze training. Stress en spanning hangt nauw samen met je ademhaling. Bewuster ademen helpt ontspannen. Bewust bewegen helpt het lijf (gewrichten, spieren en geest) soepel te houden. Ook voor beginners die willen orienteren op eigen mogelijkheden is deze kleinschalige en prettige omgeving prettig en veilig.

Terug