Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

'Ik wist niet dat dit mogelijk was'

2 Juni 2015 Workshop dansexpressie Pabo Hogeschool Zuyd

Dansexpressie doet een beroep op het exploreren met kinderen. Ontdekken, creativiteit en zelf oplossingen bedenken. We noemen het nu 21e eeuws vaardigheden … ga dansen met kinderen en je traint die vaardigheden!

2001 ontdekte ik de methode dansspetters. Als creatief therapeut, ken ik tot op de dag van vandaag geen andere dans/beweeg methode waarmee je kinderen en jongeren zo vanzelfsprekend in beweging krijgt.

Ook werk ik al jaren als vakleerkracht dans/drama op een basisschool. “Juf Yet, dit lijkt wel dans” (Tom, groep 8, bij de puzzeldans, blauwe boek). Ik had de dansbeschrijving uit dansspetters aangehouden, gemengd met elementen uit de “breakdance” en acro-gym, en de kinderen de dans laten uitvoeren op twee verschillende moderne muziekstijlen (2 lessen van 1 uur). Het vakconcept dans is in elke dans verantwoord. Een beetje van ‘dansspetters’ en een beetje van …. jezelf en de kinderen in jouw klas dat is de kracht van dansspetters!

Na 7 jaar vakleerkracht dans-drama op de Kempel (pabo) weet ik dat het geven van deze lessen nogal wat vraagt van de leerkrachten zelf. Durf, experimenteer en leer! Door te bewegen komt energie vrij. Dat is goed! Het is de taak van de leerkracht om dat in een veilige, ontdek-rijke en aansprekende les te begeleiden. Heb je vragen? Stel ze gerust (ook nog na enkele maanden). Op deze site onder de 'Contact' knop of stuur een mail: info@yet-dtc.nl

Veel dans/ bewegingsplezier!