Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

Dansen: praten met je lijf

Dansen is praten met je lijf, denken met je lijf, weten met je lijf, voelen met je lijf Kinderen met name zijn hier meesters in en wellicht is dat de reden waarom zij voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie blijven. Zij zijn in staat om buiten de kaders te denken, als wij ze een kader geven. Bewegend vanuit de structuur naar een eigen invulling is telkens weer een boeiend en creatief proces, altijd anders, vaak verrassend

Ik werk veel met de methode dansspetters. Het vak expressive (dans/ drama) is dansen, spelen, nadenken, samenwerken, ontdekken en zelf creatief verzinnen… allemaal binnen de afspraken (de kaders).

De les “handshake” uit dansspetters is een goed voorbeeld. Behalve een goede motorische training verzin je met een maatje zelf een handshake. Daarna leert ieder tweetal de zelfbedachte handshake aan aan een ander tweetal (leren van en met elkaar - “peereducation”). Deze “dubbele shake” presenteren we voor elkaar. Wow wat een creatieve ideeën! Ik heb weer genoten de eerste expressielessen op de Odulfusschool.