Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

expressie training voor kinderen bijna afgerond

YET-dtc traint met kinderen sociaal emotionele vaardigheden op speelse wijze. We werken aan zelfbeeld versterking zodat kinderen beter in staat zijn voor zichzelf op te komen in lastige situaties op school / thuis / speelmomenten. Woensdag 26 juni is de laatste trainingsmiddag voor de zomervakantie. In september starten weer nieuwe groepen.

Geïnspireerd door de methode “Kids’ Skills”(Ben Furman) werken we in kleine groepen (max. 6 kinderen) in een veilige en speelse omgeving, de boomhut.

Als kinderen een probleem hebben komt dat omdat ze bepaalde vaardigheden (nog) niet beheersen. Als ze die vaardigheid leren verdwijnt het probleem meestal vanzelf. Vaardigheden leer je hier én thuis én op school. Om af te stemmen welke vaardigheden geleerd worden is contact met ouder(s) en leerkracht nodig. Na 6-8 trainingen worden gehaalde vaardigheden gevierd en waar nodig nieuwe geformuleerd. Bijvoorbeeld:

  • leren niet vervelend te doen tegen anderen → vaardigheid leren onderhandelen
  • leren niet te liegen → vaardigheid feiten van fictie leren onderscheiden
  • leren voor zichzelf op te komen → vaardigheid sneller reageren

Met behulp van drama en dansexpressiewerkvormen leren kinderen nieuwe vaardigheden. Hierdoor hebben kinderen plezier terwijl ze leren.

Kinderen leren vaardigheden door die steeds opnieuw te oefenen en in de praktijk te brengen. Dus als de vaardigheden ook consequent thuis en op school geoefend worden zullen de problemen aanzienlijk verminderen.