Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

Expressie training voor kinderen

YET-dtc traint met kinderen sociaal emotionele vaardigheden op speelse wijze. Geinspireerd door de methode “Kids’ Skills”(Ben Furman) werken we in kleine groepen (6-8 kinderen) in een veilige en speelse omgeving, de boomhut.

Als kinderen een probleem hebben komt dat omdat ze bepaalde vaardigheden (nog) niet beheersen. Als ze die vaardigheid leren verdwijnt het probleem. Vaardigheden leer je hier én thuis én op school. Om af te stemmen welke vaardigheden geleerd worden is contact met ouder(s) en leerkracht nodig. Na 6-8 trainingen worden gehaalde vaardigheden gevierd en waar nodig nieuwe geformuleerd. Bijvoorbeeld:

  • leren niet vervelend te doen tegen anderen → vaardigheid leren onderhandelen
  • leren niet te liegen → vaardigheid feiten van fictie leren onderscheiden
  • stoppen met schoppen → vaardigheid voeten stil houden
  • leren voor zichzelf op te komen → vaardigheid sneller reageren

Iets afleren is moeilijker dan iets nieuws leren. Dat is de kracht achter de vaardigheidstraining. Dat doen we met drama en danswerkvormen. Hierdoor hebben kinderen plezier terwijl ze leren.

Kinderen leren vaardigheden door die steeds opnieuw te oefenen en in de praktijk te brengen. Dus als de vaardigheden ook consequent thuis en op school geoefend worden zullen de problemen aanzienlijk verminderen.