Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

Theaterdocent in de 21e eeuw - vakconferentie in Den Bosch

Woensdag 4 april bezocht Henriëtte Wachelder de studiedag "theaterdocent in de 21e eeuw"

Geweldige inleiding verzorgd door Mark Mieras. In anderhalf uur tijd legt hij op speelse wijze uit waarom het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het brein dat (jonge) kinderen in aanraking komen met kunstvakken.

Henriette bezocht 2 workshops in de middag: De Viewpoints methode en de duurzame theaterdocent. De vieuwpointmethode is een fysiek expressieve training in improvisatie en compositie. Deze intense training wordt zowel ingezet voor het creëren van een sterk op elkaar ingespeeld ensemble als het ontwikkelen en uitwerken van artistiek materiaal voor performance. Henriette werkt regelmatig met deze technieken tijdens haar trainingen.

De duurzame theaterdocent: energievreters en energiegevers in de drama les Als dramadocent ben je in de klas constant bezig met energie. Welke dingen geven energie en welke dingen kosten energie? Soms zijn we zo bezig met energievreters dat de we energiegevers niet meer zien. Hoe ga je tactisch om met deze energievreters? Bas Jacobs werkt in het onderwijs en spreekt over ‘goochelen met aandacht’ , ‘jongleren met veranderingen’ en ‘pedagogisch boos worden’. Tja, dat is de kunst!

Een inspirerende dag vol ontmoetingen met oude en nieuwe collegae.