Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

YET-dtc bezoekt studiedag VDO

Vrijdag 10 februari bezocht Henriette samen met Marjolein (vierdejaars student pabo, Kempel) een studiemiddag georganiseerd door de vereniging van dansonderzoek in Utrecht. Drie onderwerpen kwamen aan bod:

  1. kennisbasis dans in het vo/ kunst als eindexamenvak
  2. het nieuwe leren - sociaal constructivisme - Vera Bergman
  3. promotieonderzoek "Dance education for children with special needs: a study into goals, methods and pedagogical instruments" - Carolien Hermans. Lees de toelichting over haar onderzoek op de website van Theatre Studies

Verassend leuk hoe het verhaal van de Vera over het nieuw leren, gesneden koek is voor een pabostudent. De onderwijskundige theorie van de vierjarige pabo opleiding kwam in een samenvatting aanbod en aantrekkelijk gepresenteerd.

Het promotie-onderzoek van oud collega Carolien Hermans (Kunstfactor) was zeer interessant. Jammer als een spreker bezwijkt onder de hoeveelheid informatie die in te korte tijd verteld wil worden. Ik kijk nu al uit naar dit onderzoek om vervolgens de mogelijkheden te ontdekken om dit onderzoek te transformeren naar de praktijk van het bassisonderwijs.

Bekijk meer informatie op de website van de Vereniging voor Dansonderzoek