Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

Jetje Waggel, directrice museum van Niks

Paul de Maat exposeerde met het museum van Niks op een weekendexpositie van stichting het Kunstgebeuren tentoonstelling in Ede. Het mobile mobiele museum werd 5 en 6 november theatraal geexposeerd in aanwezigheid van zaalwacht Paul en directrice Jetje Waggel (YET-dtc / Henriette Wachelder).

Eind 2010 ontstond het museum uit een ludieke actie van Marie-Jose Dammer en Henriette Wachelder. Beeldend kunstenaar Paul de Maat gaf het museum vorm. Docenten en studenten van hogeschool de Kempel in Helmond reageerden zeer positieve reacties tijdens de 2 week durende expositie in december 2010.

In april exposeerde Paul met het museum van Niks in Delft. YET-dtc organiseerde 10 workshops "dansen op de Maat" in Delft. Meer dan 200 kinderen volgenden deze workshops, meer dan 400 kinderen bezochten het museum van Niks tijdens de museum nacht. De overweldigende positieve reacties maakten dat Paul en Henriette een lespakket ontwikkelden gedurende de zomermaanden.

De samenwerking tussen de disciplines beeldend en dans alsook tussen Paul en Henriette blijkt plezier, energie en een explosie van creativiteit op te leveren.

Na maanden van voorbereiding nemen we het lespakket ter inzage mee op de tentoonstelling in Ede. Begin november staat het museum met prototype van het interactieve lespakket, 2 dagen in Ede. Het gigantische bezoekersaantal (ruim 750 personen) reageerde unaniem zeer enthousiast op dit museumconcept en bijbehorend lesmateriaal voor de bovenbouw van de basisschool. Niemand kwam zonder te (glim)lachen het museum uit. Enkele bezoekers hebben wij een zakdoekje aangeboden om de tranen van het lachen te kunnen deppen.

Het museum geeft in deze gehaaste tijd inzicht aan een ieder die het wil zien. "U kunt wel kijken, maar ziet u ook?" Een eigen filosofische blik op luxe, duurzaamheid en tijd zijn enkele aspecten binnen dit museum. De hier gehoorde tip: maak dit creatieve en educatieve lesmateriaal ook toegankelijk voor het voortgezet onderwijs, wordt momenteel in behandeling genomen door de directie!