Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

YET-dtc opent vrolijke familietentoonstelling

9 oktober 2011 YET-dtc opent de vrolijke familietentoonstelling De gouden boekjes zijn in de stad!

De projectleider van het museum vroeg YET-dtc om deze opening een circusworkshop te verzorgen voor de kinderen. Deze workshop bestaat uit het samen dansen, onderzoeken en aanleren van het aangepaste lied van deze circustheaterdans. Kinderen ontdekken hun eigen mogelijkheden en spelen/ dansen/ jongleren een actieve eigen rol geinspireerd door het gouden boekje circus ondersteboven.

Het Hooggeerde publiek (papas, mamas, opas, omas ...) keek in eerste instantie- toe, net als in een echt circus, en is getuige van de making off circus ondersteboven. Maar tijdens het presenteren van de act heeft Yet een compleet circus met echte circusdirectrice die alle volwassenen de piste inlokt om een uitdagende prestatie neer te zetten: nl. langst op 1 been staan.

Voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs organiseert het gemeentemuseum Helmond allerlei educatieve tentoonstellingen en activiteiten. Tussen 9 oktober 2011 en april 2012 staat in Boscotondo de vrolijke familietentoonstelling: De Gouden Boekjes zijn in de stad! Behalve het circus staat de tentoonstelling vol met leuk, interactieve onderdelen. In de herfstvakantie, kerstvakantie en krokusvakantie verzorgt YET-dtc ook circusworkshops. Er deden bij de opening ca. 25 kinderen mee.