Yet-DTC
Yet-DTC
sluiten Nieuwsarchief

Pilot lerend netwerk inspirerende docent

Deze pilot bestaat uit drie bijeenkomsten 31 mei, 27 juni en 12 september. Deelnemers zijn docenten van verschillende hbo opleidingen (Hanzehogeschool Groningen, Christelijke hogeschool Ede, Gereformeerde hogeschool, hogeschool Windesheim, hogeschool van Amsterdam, hogeschool de Kempel, Design Academie, hogeschool Utrecht en de Haagse hogeschool). Wat betekend het thema inspirerend docentschap voor de professionele ruimte van de docent?

Bregtje van Helmond fungeert als procesbegeleider, de organisatie is in handen van zestor en Edith Roefs is trekker van het netwerk alsook auteur van het boek "Inspirerende docenten".

Henriette Wachelder neemt deel aan dit netwerk als docent dans/ drama van hbo de Kempel.

Behalve dat dit netwerk resultaten oplevert voor onszelf zullen de resultaten van deze pilot gepresenteerd worden tijdens de derde rondetafel bijeenkomst van de sociale partners in november dit jaar en als handreiking aan de hogescholen worden aangeboden.

De eerste twee bijeenkomsten bleek (alweer) wat de meerwaarde is van samen leren, informatie delen en een kijkje in elkaars keuken toevertrouwen.